LIRIK LAGU AKU NEGARAKU

by - July 03, 2017

Lirik Lagu Aku Negaraku


Seperti yang telah diwar-warkan selepas ini perhimpuan mingguan semua sekolah seluruh negara wajib menyanyikan lagu ‘Aku Negaraku’ Dan ianya telah bermula dari 22 Mei 2017.
Lagu ini merupakan lagu patriotik terbaru bagi negara kita Malaysia sebagaimana diperkenalkan oleh Perdana Menteri Malaysia menerusi Laman Sosial Facebooknya – Najib Razak

Jom Dengar Lagu Ini Versi Audio Jelas

Mesti korang semua  teringin untuk mendengar lagu tersebut kan? Jadi iris sediakan videonya dan liriknya.

Lirik Lagu Aku Negaraku

Berikut adalah lirik lagu Aku Negaraku, lagu patriotik terbaru yang kini diwajibkan dilagukan di perhimpuan mingguan semua sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia:
Aku Negaraku
Ku sedar tanah air aku bertuah
Di sini tempatku berjasa
Ku sedar sempurna hidupku di sini
Malaysia ku terhutang budi
[Chorus]
Aku Negaraku
Aku Negaraku
Sememangnya Negaraku maju
Negaraku tanah tumpah darahku
Aku Negaraku
Di hatiku negaraku
Selamanya aku negaraku
Satu
Negaraku tanah tumpah darahku
Kita bersama membina masa depan
Semangat setinggi angkasa
Kita bersama bersyukur pada Tuhan
KepadaNYA kita berserah
Ulang [Chorus]
Ku laungkan namamu ke seluruh dunia
Malaysia aku bahagia
Ulang [Chorus]
Aku Negaraku

You May Also Like

13 comments

  1. Aduh nasib baik dah habis sekolah, hahahaha. Lawak giler lagu ni, tak sanggup nak nyanyi :P

    ReplyDelete
  2. wah... rentaknya boleh buat bahu menari sekali sambil buat kerja. best juga!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Such a beautiful song with a beautiful meaning. <3 Although I'm not thorough with the language, I can figure out the gist.

    ReplyDelete
  5. lama tak nyanyi lagu negaraku. tak tau ingat ke tak.

    ReplyDelete
  6. Suka lagu nie - melodi catchy dan sesuai dengan peredaran masa

    ReplyDelete
  7. lagu sedap... perhimpunan sekolah semua nyanyi lagu ni? patutlah anak-anak semua belajar lagu ni recently..

    ReplyDelete
  8. Baru tahu pasal lagu nie....

    Dulu zaman sekolah, setiap kali perhimpunan sekolah... Setiap lagu yang dinyanyikan diiringi oleh pasukan pancaragam.

    Memang seronok menyanyikan lagu terutamanya lagu sekolah...

    X lama lagi nak ulang tahun ke-110 sekolah.. Rindu zaman sekolah dulu.

    ReplyDelete
  9. reminds me of school days when we were made to sing every morning lol, how many years have i not heard negaraku

    ReplyDelete
  10. Patutlah tengok anak buah duk pegang lirik lagu ni cuti raya aritu, haha

    Macam susah je rentak dia nak nyanyi

    ReplyDelete
  11. Sebenarnya perlu ke nyanyian semua ni. Dekat sekolah dulu masa dieorang suruh nyanyi satu lagi lagu tambahan baru, susah kot nak hafal. Tak ingat dah nama lagu ape

    ReplyDelete
  12. So creative the song and the lyric so meaningful.

    ReplyDelete
  13. Good for newest but onie lagi suka lagu negaraku yang sedia ada.

    ReplyDelete