SYOKNYEEE CUTI BERSAMA TRAVELOKA

by - May 25, 2017

ASSALAMMUALAIKUM..

Salam ceria untuk uols semua.. kali ini iris nak kongsikan satu cara hebat untuk anda2 semua yang ingin pergi bercuti dengan senang,cepat dan mudah..

hari selasa lepas iris berkesempatan lari dari kesibukan kota hihii.. cewahh poyo je haha.. so bosan2 iris pun terpanggil untuk buka laman web traveloka ni.. cari la lokasi yang agak menarik dan yang penting dekat.. so lokasi yang di pilih adalah kuantan.. dan hotel sentral kuantan jadi pilihan iris..

memang mudah book hotel melalui aplikasi traveloka.. siap ade diskaun lagi..iris guna kupon (AWALSTAY) dapat diskaun rm40 taw... hebat tak?.. hihii

irismyra
#traveloka


Penginapan Dan Penerbangan Murah Untuk Percutian Yang Hebat
Ramai yang bertanya bagaimana hendak mencari tempat penginapan dan tiket penerbangan yang provide best price. Sebelum ini, saya hanya menggunakan khidmat Google. Saya buka macam-macam laman web untuk mencari information tentang hotel, homestay, guest home and flights. Then, saya akan membuat comparison untuk memilih penginapan mengikut bajet yang telah ditetapkan. Now, dengan Traveloka percutian menjadi lebih mudah. Semudah A, B, C.  Anda tahu ke tidak mengenai aplikasi tersebut? Bagi kaki travel, pasti sudah tahukan. Yang baru pertama kali dengar tu, meh sini saya hendak bagitau. Laman web ini  menawarkan kepada pengguna lebih daripada 100,000+ laluan pernebangan dan 100,000+ hotel di Asia Pasifik. Ditekankan sekali lagi ya, 100,000++ Okey!!  Banyakkan pilihan yang boleh dibuat. Sudah tidak perlu lagi untuk membuka banyak laman web. Kepala pun tidak pening.

Ternyata ramai yang suka dan happy apabila melayari www.traveloka.com. Antara sebabnya ialah aplikasi tersebut provide best all- round convenience. Nak book hotel, flights dan lihat segala promosi, semuanya boleh. Sememangnya, website ini merupakan pilihan yang tepat disamping memperolehi penjimatan terbaik. Berbaloi-baloi!!

Second, mereka memberikan harga yang terbaik kepada pelanggan. Untuk pengetahuan anda, harga yang ditawarkan sememangnya competitive bagi setiap tempahan hotel dan penerbangan di Asia tenggara ni okeh. Senang cerita harga penuh kasih sayang lah.

Lastly, mereka juga menawarkan honest price. Harga memang tidak tipu. You all tak perlu la nak risau dengan caj-caj tersembunyi. Setiap harga yang dipaparkan, itulah yang perlu anda bayar. Sebagai contoh harga RM100.00 maka RM100.00 la yang perlu untuk anda bayar. If price change pon, mereka akan inform awal- awal. Tidak setuju dengan harga tersebut boleh tukar kepada pilihan yang lain.

Untuk lebih mudah, silalah download App mereka di Playstore dalam handphone masing-masing. Dah Berjaya download tu, bolehla daftar dengan memasukkan no telefon anda. Then, log in untuk mengakses lebih banyak ciri-ciri menarik serta memperolehi pelbagai maklumat dan promosi terkini. Tempahan hanya boleh dilakukan apabila pendaftaran telah dibuat ya. Walaupun tidak daftar, anda masih boleh membuat pencarian harga dan hotel. Pada laman utama aplikasi terdapat 6 pilihan utama iaitu penerbangan, penerbangan antarabangsa, hotel, hotel antarabangsa, peringatan harga serta promosi semasa.  Aplikasi ini sememangnya mesra pengguna.


Sebagai contoh, anda hendak buat carian penerbangan dengan harga yang terbaik. Klik je di bahagian penerbangan. Benda yang anda perlu lakukan adalah dengan menetapkan tarikh untuk pergi. Berdesup keluar list harga tiket daripada pelbagai syarikat penerbangan dengan harga yang murah hinggalah yang mahal. Aaahaaa dah tak perlu kan nak merungut dan stress untuk buka macam-macam website. Super Easy kan! Selain itu, terdapat juga beberapa pilihan bahasa untuk kemudahan pengguna.

Next, setelah sesi memilih, anda perlu isi borang. Kemudian, buat payment.  Terdapat beberapa cara pembayaran yang disediakan iaitu online banking, kad kredit ,kad debit serta cash. Bagi yang ada online banking tu senanglah. Pilih je nak guna Maybank2u , Cimb Click , Public bank , dan lain-lain. Yang takde online banking jangan risau lah. Laju-laju pergi bank untuk bayaran cash. Traveloka memberikan masa untuk membuat bayaran. Alertlah dengan masa yang diberi.  Kalau tidak, tempahan akan expired dan anda perlu ulang semula dari awal. Bank jauh? Tapi berada berdekatan dengan 7eleven. Haaa boleh buat bayaran kat situ kalau ada logo MOLPay. Selesai semuanya, anda akan dapat E-ticket masa nak check in.
Oh ya, anda amatlah digalakkan untuk melanggan surat berita daripada website tersebut. Dengan langganan tersebut, anda akan menerima maklumat mengenai diskaun dan latest infomation melalui emel. Jadilah pengguna bijak! Anda akan receive kupon from aplikasi ini.  Dengan kupon eksklusif tersebut, you will enjoy the discount. Jangan risau. Langganan tersebut free of charge ya. Jangan ketinggalan dan langgan surat berita tu.

Dah panjang lebar penerangan saya bagikan. Tunggu Apa lagi!!!! Download dan gunalah khidmat aplikasi tersebut untuk percutian hebat anda!!
Download FREE Traveloka Flight Ticket and Hotel Booking App Now!



You May Also Like

0 comments